Välkomen till min blogg! Här delar jag med mig av det som skapas i min syhörna.
Inspirationen får jag från mina två pojkar, Tristan & Marius.måndag 17 maj 2010

Test klänning


Jag har länge varit sugen på att sy klänningar i retrotyger eller lite romantiskt med spets. Jag har en massa ideer i huvudet men inte kommit mig till skott att göra något åt det. Har heller inte hittat något enkelt mönster som jag kände för att prova. Det har resulterat i att jag endast köpt på mig en massa fina tyger som nu ligger i en hög och väntar.
I morse tog jag mig i kragen och tittade lite i en bok som jag lånat på biblioteket, Sy till småbarnen av Anita Gunnars. Blev skräckslagen när jag började läsa och insåg att alla mönster skulle göras om och till klänningen som jag tyckte var fin skulle man använda delar av frambyxan. Jag fattade ingenting kändes det som.
Resultatet blev att jag ritade av överdelen på ett framstycke för att på så vis hålla mig till något sånär rätt storlek. Sedan ritade jag resten på klänningen på fri hand och förlängde axelpartien eftersom jag tänkte sätta knappar.
Detta är säkert inte så svårt men för mig som är en sådan nybörjare så var det lite spännande.
Hade bestämt mig för att klänningen skulle vändsys så jag klippte till dubbelt. Sedan tog jag ett gammalt gardintyg som jag hade eftersom jag räknade med att det inte skulle bli så bra.
Började glatt att fundera på hur jag skulle vändsy och insåg att jag inte hade en aning! Kunde för mitt liv inte tänka logiskt. Kollade på fler bloggar och hammnade på sysidan men det hjälpte inte. Till slut hittade jag till OttoPippis sida och tillsammans med hennes beskrivning och en kommentar hon fått av Hello syr och pysslar så fick jag ihop det. Jag är väldigt stolt! Synd bara att jag inte har någon ettåring i bekanstskapskretsen att prova den på. Jag tror nog att jag måste justera mönstret lite, den känns lite vid och aningen stor i ärmhålorna. Kanske ska den vara längre också. Vet inte om jag ska göra den klar eller om jag ska ta fram något av de riktiga tygerna och göra en till.
Eftersom jag aldrig gjort knapphål så övar jag nog på denna först.
Känner mig glad att jag äntligen kanske kan förverkliga alla klänningsideer som jag har i huvudet! Hoppas bara att jag kan hitta någon som vill bära dem i sommar :-)

3 kommentarer:

  1. Det ser ju ut att ha gått jättebra med klänningstestet! Visst är det kul att sy klänningar! =)

    SvaraRadera
  2. ibland blir det så attvman syr in sig på vissa saker;) jag har värsta högen med klippt å påbörjat jag borde slutföra...verkar som du hunnit få ner din hög en bit med tanke på vad mkt aom hänt här det senaste:) får ta atg i min helgen...lycka till med dina klänningar!

    SvaraRadera
  3. Jag gillar också att sy klänningar! Du har fått till din klänning fint! Man lär sig hela tiden nya saker när man syr och man får bra tips på andra sybloggar. Vilka fina barnrum ni har, wow så läckra! Härlig bild från Malö strömmar hittade jag även på din blogg! Tack för titten på min sida!

    SvaraRadera