Välkomen till min blogg! Här delar jag med mig av det som skapas i min syhörna.
Inspirationen får jag från mina två pojkar, Tristan & Marius.söndag 11 juli 2010

Ett par byxor till migNu har jag äntligen gjort det, ett plagg till mig själv!!
Det blev att par velourbyxor i highwatermodell. Som ni kanske hört förut så älskar jag velour, så jag hoppas att jag kan få tid till fler velourplagg till mig själv till hösten.
Jag är både jättenöjd och missnöjd med dessa byxor.
Börjar med det positiva: Jag gillar modellen skarpt och färgen på velouren som jag fyndade på loppis förra veckan. Jag hade inget mönster hemma så jag ritade av ett par befintliga byxor och det gick lite sisådär. Fick göra lite justeringar i efterhand. Sedan skulle jag sy på volangen och jag har aldrig gjort någon volang förut. Jag sydde en raksöm utan trådspänning på övertråden (vet inte om det är så man syr rynktråd men det funkade för mig) och rynkade därefter ihop det. Sydde fast det på byxbenet med overlocken. Gav mig även på att ställa om maskinen och göra rullfåll, det var en ny erfarenhet som jag gillade. Tyvärr var volangen för lång så jag bestämde mig för att vika in den så nu synns inte rullfållen, det blev lite ballongmodell istället. Hade även tänkt mig att sy på lite spets eller band nertill men jag nöjde mig med att sy ner sömmen med vanlig raksöm, jag tyckte det blev fina i sin enkelhet utan massa krussiduller.
Det negativa är: att de blev lite konstiga i bak, men det märks inte när jag har de på mig. Volangen blev också lite för mycket, jag visste ju inte så jag tog dubbelt så mycket tyg som byxbenet och det behövdes inte.
Jag hade inga vanliga namnlappar kvar så dessa är tyvärr utan, men jag ska nog sy fler och tills dess ska det finnas lappar att sätta på.
Min man skrattar åt mig och tycker det ser ut som att jag ska på maskerad men det gör inget för jag tycker de är jättefina!

7 kommentarer:

  1. Men jag tycker att byxorna ser jättekula och fina ut, jag skule absolut ha dem på mig. Du är duktigt som syr för dig, men det är kanske för du har pojkar. har du tjej? om man börjar med småklånningen kan man inte sluta. Det är så kul och jag trivs ihjäll att sy dem. Kan du skicka mig din adress? argcub@hotmail.com, ska se om jag kan kopiera några mönster till dig. Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, velour är bäst! Så skönt! Kram

    SvaraRadera
  3. Japp, jag håller med dig... Jättefina byxor! Vilken mysig blogg du har, lägger till i favoriter!

    SvaraRadera