Välkomen till min blogg! Här delar jag med mig av det som skapas i min syhörna.
Inspirationen får jag från mina två pojkar, Tristan & Marius.tisdag 20 juli 2010

Att något så väldigt enkelt....

Kunde bli så fint!!


Det har nästan blivit som en utmaning för mig att hitta på fiffiga ideer när det kommer till att återanvändning av tyger. Som småbarnsförälder är man ju väldigt nöjd om allt man gör går relativt smidigt och snabbt. För mig gäller det även det jag syr, vill gärna se ett resultat direkt!

Som jag visat upp tidigare så gjorde jag en kjol av en loppisduk, som var fållad och klar. När jag höll på med tygerna till mina solklänningar så hittade jag några lakan och det slog mig att där kunde jag göra samma sak. Klippa av den nedersta delen och göra en kjol.

Se så bra det blev!! Jag är super nöjd och lite småkär! Har redan rotat fram ett lakan till och tror nog att kvällen kommer att gå åt till att göra en likadan i vuxenstorlek till mig själv.

Lakanet har jag fått av en äldre man när jag satte ut en annons i lokaltidningen, bandet har jag köpt på loppis och mudden är mjuka tyger tror jag.
Storleken är lite svårt att uppskatta, den passar inte Marius och Tristan vägrar prova. Men jag skulle tro att den passar 3-6 år.

10 kommentarer:

 1. Så sött det blev med det fina bandet! Gillar!!

  SvaraRadera
 2. Vilken söt kjol och bandet är helt underbart, vilket fynd! Synd att du inte har någon tjej som kan ha den...

  SvaraRadera
 3. Åh, vad mycket fint du har sytt! Finfina kjolar och helt underbara klänningar.

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Ibland är det inte det mest avancerade som slår högst :D

  SvaraRadera
 5. Vilken söt kjol :) Det är kul när man fyndar ett tyg som man kan återanvända till så fina kläder

  SvaraRadera
 6. Gumman vad du syr! Jättefin kjol!! Jag tycker absolut att du ska sy en till dig själv! Jag sydde en liknande till mig i förra veckan - av en gammal klänning som jag inte längre gillade modellen på. Kan säga att den är superskön och jag har levt i den sedan dess!!

  Måste höras och ses snart!!
  KRAM, Therese

  SvaraRadera
 7. Söt och somrig kjol! Fina sommarklänningar de senaste inläggen. Har också sytt i den modellen och tycker jättemycket om den.

  SvaraRadera
 8. Vad mycket fint du har sytt! Gillar dina rosa mjukisbyxor, de ser jättesköna ut!

  SvaraRadera
 9. Ja, så hittade jag till din blogg, och vad mycket fint du syr! Du ger mig inspiration! Tack för gullig kommentar på min blogg, det värmer.

  SvaraRadera