Välkomen till min blogg! Här delar jag med mig av det som skapas i min syhörna.
Inspirationen får jag från mina två pojkar, Tristan & Marius.söndag 23 januari 2011

Velour klänning/tunika till Tokfransar

För ett tag sedan frågade Cajsa på Tokfransar efter klänningar i mjuka tyger i större storlekar. Det blev en liten utmaning eftersom jag inte gjort så många sådana innan. Jag hade ett basmönster som jag fick justera en hel del då jag förmodligen hade ritat av fel.
Jag förlängde den och justerade även halsen endel. Ärmarna gjorde jag något vidare och satte sedan på en längre mudd får att få lite pöseffekt.
Tycker den blev väl urringad men samtidigt tycker jag det är fint på en klänning.
Jag trodde storleken var 128 men den är nog rymmlig. Jag fick Tristan att ställa upp som modell och jag fick även godkänt att lägga en bild här på bloggen.
Tristan är ganska smal så jag tror nog att denna passar även en lite större 128 till 134. Längden är dock ganska kort eftersom min första plan inte blev så bra. Jag hade sytt på brun velour nertill (för att förlänga den) men det bubblade sig och såg inte bra ut. Jag vek då in det så att det blev en bredare fåll nerill.
Sydde sedan med en av mina dekorsömmar och blev nöjd med resultatet. Det kanske blev ett mellanting av tunika och klänning.
Velouren kommer från min lokala tygaffär Göksäter och den oranga mudden från MG tyger.

5 kommentarer:

 1. Vilken gullig kille du har som ställer upp att agera provdocka!

  SvaraRadera
 2. Mycket söt klänningen och världens bästa Tristan, jag älskar sådana söta killar som agerar så stolta med klänningar på, utan minsta tvekan, du har tur du!

  SvaraRadera
 3. Ser superskön ut och killen din är tuff!

  SvaraRadera
 4. Vad bra du fick till klänningen, ser både fin och skön ut på!
  Ja, man måste berömma din kille som ställer upp så för mamma när hon behöver en modell!

  SvaraRadera
 5. Denna klänningen ser jättehärlig ut. Jag vill ha en själv ;-) Vad kul att du hittat ett pelarbord:-) Bara att slipa på! Det första 'hacket' i vårt bord gjorde Lille H med en grävmaskin, det gjorde ont i mitt hjärta, nästa (sista?)färgflaga kändes bättre, man vänjer sig, haha!

  SvaraRadera