Välkomen till min blogg! Här delar jag med mig av det som skapas i min syhörna.
Inspirationen får jag från mina två pojkar, Tristan & Marius.söndag 16 januari 2011

Tillbaka i vardagen igen

Jaha, då var man tillbaka i vardagen igen. Om det blev lite sytt under julledigheten så blir det ju inte så mycket mer nu. Jag har fullt upp på jobbet så jag har jobbat sent hela veckan och då blir det inte mycket mer när man kommer hem.

Här kommer iallafall ett set till Marius som legat tillklippt ett tag (det har jag ju lovat mig själv att jag inte skulle ha högar med tillklippta saker som sedan bara blir liggandes).

Randigt och stjärnor kommer från Kameleont design och den orange och gula mudden från MG tyger.
Byxorna är jag jättenöjd med och Marius också. Han blev så glad när han insåg att det var fickor på byxorna som han kunde lägga saker i. Jag sydde först fast namnlappen i sidsömmen men eftersom Marius är specialist på att slita och dra i lappar så sydde jag ner den så den hamnade lite på baksidan. En ny variant som blev helt OK.
Tröjan var inte rolig att sy och jag är egentligen inte nöjd med den. Vet inte vad som hände med sömmen det blev små hårda stygn och tyget bubblade sig. Har säkert att göra med att jag ändrar på pressarfotstrycket. Fållen nertill lät jag vara för det ser lite ut som att det är en mudd (försöker jag inbilla mig iallafall). Men stickning vid halsmudden blev otroligt ful så den bestämde jag mig för att sprätta bort. Det var näst intill omöjligt så jag till och med lämnade en liten bit efter att gjort hål i tyget. Jag var måttligt arg och zicksackade över hålet. Det får bli en dagiströja för modellen och mönstret tycker jag ju om.

7 kommentarer:

 1. fintfintfint! =)

  Jag borde också börja med fickor. N blir superglad när han hittar fickor på sina kläder men jag är lite lat och gillar att jag har ett färdigt mönster på snabbaste-muddbyxorna så det blir sällan av...

  Härligt med inspiration!!

  SvaraRadera
 2. Trist när det krånglar, men tröjan blev fin till slut! Tufft set att ha på till dagis!

  Och så fina färger det var i tygerna!

  SvaraRadera
 3. Byxorna är verkligen supermysiga!!!
  Jobbigt att tröjan krånglade så, men den ser fin ut!

  SvaraRadera
 4. Härliga plagg. Har också en son som är väldigt glad över att jag äntligen börjat sy fickor på hans mjuka byxor!:) Trist med krångel och visst kan man bli galen när man lyckas göra hål i tyget när man ska sprätta?!:(

  SvaraRadera
 5. Vilka mysiga kläder! Trist när det ska krångla!

  SvaraRadera
 6. Så fina kläder!! älskar färgerna! Tråkigt när det krånglar men är säker på att det bara är du som ser var det skulle vara "fel"!!!:)

  SvaraRadera
 7. Vilka fina byxor, fickor är 'the thing'
  för barn :-) Jag ser inga fel på tröjan,tycker den blev fin o ser skön ut.

  SvaraRadera