Välkomen till min blogg! Här delar jag med mig av det som skapas i min syhörna.
Inspirationen får jag från mina två pojkar, Tristan & Marius.måndag 25 oktober 2010

Rosa toner och en liten hjälm

Igår gick större delen av dagen åt till att klippa i flera av de nya tyger jag beställt. Kände ett stort behov av att få trä overlocken med rosa :-)
Här kommer ett smakprov på lite dregglisar i rosa toner, mössor som matchar kommer också.Fétyget och hjärtan från Timote - Lilla enkla tygbutiken, giraffer från mjuka tyger och det mönstrade från en lokal tyg affär. På baksidan har jag använt rosa college och beige fleece från MG-tyger och lila/cerise velour från Mjuka tyger.

När jag gör mössona så har jag bara ritat lite på måfå så det känns som att jag är lite osäker på storlekarna. Finns det något ca mått man kan gå efter?

Sedan har jag länge funderat på vad jag ska göra med alla små spillbitar som blir över. Kan inte med att slänga mina underbara tyger. Så då provade jag mig på att göra en hjälm.

Det var ganska enkelt men strulet kom till kantbanden, eller rättare sagt snörena. Eftersom det inte finns några dockor i denna familjen så fick jag prova på ett av mjukdjuren. Sitter inte speciellt bra eftersom den hade horn, men men. Är hemma med Marius som har ögoninflammation. Nu somnade han en stund så då ska jag kasta mig framför maskinerna. So long....

8 kommentarer:

 1. Fina dregglisar och så många det blev tillslut!!! Blev speciellt förtjust i fetyget som ser jättefint ut!

  Kan tyvärr inte hjälpa till med storlekar, har själv samma problem. Tycker dock din lilla hjälmmössa ser jättefin ut!

  SvaraRadera
 2. Åh så mycket härliga tyger och vilken underbart söt hjälm.....mycket klädsamt på en häst (?) :D.

  SvaraRadera
 3. Nej, visst vill man få ut något av varje millimeter av sina tyger! Jag slänger inte förräns det bara är små små remsor kvar! =)
  Härligt med rosa!!
  /malin

  SvaraRadera
 4. Så mycket fint! Jag är svag för rosa :-)..
  Hjälmen är också underbar!

  SvaraRadera
 5. Tycker absolut att du ska ge pingvinerna en chans :-)

  Så fin hjälmmössan blev. Själv har jag så problem med snörena jag också att jag ger upp.. Har en massa halvgjorda hjälmmössor som väntar på band :-) Det blir lixom aldrig av ;-)

  SvaraRadera
 6. Härliga dregglisar och söt hjälm mössa, för att inte tala om den söta modellen:))

  SvaraRadera
 7. vad många fina drgglisar du gjort! ang brallorna i retrotyg så är det faktiskt samma mönster som när jag gör muddisar i trikå, de är såpass breda upptill så det går. Men jag funderar på att göra ett nytt byxmönster...

  SvaraRadera
 8. haha tycker hästen blev väldigt söt:) mina märken kommer från gladagrodan.se:)

  SvaraRadera