Välkomen till min blogg! Här delar jag med mig av det som skapas i min syhörna.
Inspirationen får jag från mina två pojkar, Tristan & Marius.onsdag 9 juni 2010

Det kommer sig.....

Jag vet att jag tjatar om kantband och med apor men det kan inte hjälpas.
Tristan behöver linnen så jag gav mig på det igen och attan den som ger sig, denna gången blev halsen riktigt bra och ärmhålorna inte så tokiga.
Inser nu att jag haft för lång bit mudd som jag kantat med. Fick tips om att ta 75% av den kant som ska kantas men jag har tagit ännu mindre. Kanske beror det på hur mycket stretch det är i tyget.
Aporna blev ju också lite tjatigt men det beror på att Tristan helt plötsligt tycker att ALLA tyger är för ''barnsliga och ocoola'' som ha så fint uttrycker sig.
Mönstret är i stl 122 och kommer från Ottobre 2/2003 men jag har gjort om det lite på bakstycket. Jag gillade inte att det var ganska mycket brottarrygg.

Imorgon hoppas jag kunna åstadkomma något mer spännande. Resten av dagen/kvällen kommer att gå åt till att göra färdigt ett draperi och gardin till Tristan säng.

5 kommentarer:

 1. En fin blogg med fina plagg till två underbara pojkar, kul!

  SvaraRadera
 2. Snyggt linne, i coolt tyg!

  SvaraRadera
 3. Fint linne! Jag tror man får dra olika i olika muddvävar. Ibland är det lätta att använda interlock tycker jag till kantband. Det är inte lika elastiskt.
  Boken jag använt heter Sy mjuka djur. Elefanten jag bloggat om tidigare kommer därifrån oxå.

  SvaraRadera
 4. Fint linne! Snyggt med namnlappen bak.

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag gillar också aporna jättemycket. Köpte dock så lite av det så det är så gott som slut. Apropå muddar och kantning så har jag fått lära mig att man ska ta 0,7*det som ska kantas om man använder muddväv och 0,85* om man använder interlock. Tycker att det har funkat bra för mig i alla fall.

  SvaraRadera